Bio Dr. Marion E. Garaï

Dr. Marion E. Garai har lang erfaring med å studere elefanter og har spesialisert seg på traumatisert atferd. Hun har en mastergrad på elefanters sosiale atferd i fangenskap fra University of Zürich og en doktorgrad fra universitetet i Pretoria, Sør-Afrika i 1998. Doktoravhandlingen handlet om sosial- og stressrelatert atferd hos unge elefanter.

Garaï har siden 1994 vært medlem av IUCN/SCC African Elephant Specialist Group. Hun er nestleder av Space for Elephants Foundation (SEF) og er styremedlem i Elephant Specialist Advisory Group (ESAG) i Sør-Afrika. Hun er også vitenskapelig rådgiver for the European Elephant Group (EEG), hai ti år drevet feltstudier i Afrika og på Sri Lanka og har utgitt to bøker, en med tittelen «The Asian Elephant in Captivity: A Field Study». Hun er forfatter av tolv vitenskapelige publikasjoner om elefanters atferd og fem manualer om elefanthold.

Marion E. Garaï ble opptatt av Babas situasjon etter at «Babas verden» filmet Babas stereotype atferd da Cirkus Merano besøkte Åsane, Bergen den 2. april 2012. Hun gjennomgikk filmopptakene og kommenterte dem detaljert. Hun konkluderte at Baba er frustrert, lei og trist og beskrev elefantens atferd som en siste utvei for å unngå galskap. Garai hjalp tidligere European Elephant Group med å diagnostisere sirkuselefanten Mausi. Her er hennes vurdering. Mausi døde før elefanten fikk hjelp til å komme ut av lidelsene.

Reklamer

Om ingesellevag

Pensjonert journalist, tidligere ansatt i Bergens Tidende (1968-2010).
Dette innlegget ble publisert i Eksperter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s